luni, 18 iunie 2012

Retete si alte minunatii

 17 iunie ziua mea de nastere
Cadoul din parte sotului meu , ce sa va spun , noroc ca l-am facut cu cateva zile inainte si a avut timp sa se   
 "racoreasca" . Urmeaza florile ! Mi-am propus sa o tin tot in sarbatoare pana cand se vor vesteji !




Si tortul!




Reteta 


Ingrediente pentru blat

5 oua
150 g zahar
100 g faina
3 linguri cacao
1 pachet praf de copt


Ingrediente pentru umplutura

500 g branza de vaca 
2 pachete zahar vanilat
1 galbenus
100 g zahar pudra
50 g zahar
250 ml frisca
10 foi gelatina
visine sau cirese 
ciocolata topita sau caramel


Blatul
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste , apoi se adauga albusurile batute spuma , faina amestecata cu praful de copt si cacaua . Se toarna intr-o tava intinsa , tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 15 minute .
Dupa ce s-a copt se indeparteaza hartia , se aseaza blatul pe o suprafata de taiat , se masoara dintr-o margine cu ajutorul unei tavi de cozonac intoarsa si se taie in doua parti inegale.Partea cea mai lata se pune peste o folie de aluminiu sau plastic si se aseaza cu totul  in tava de cozonac . Partea mai ingusta se pastreaza pentru  " capac ".

Umplutura
Se dizolva 6 foi de gelatina intr-o ceasca cu apa fierbinte . Branza se amesteca cu zaharul pudra , galbenusul si gelatina dupa care se fierbe in bain-marine pana cand compozitia se ingroasa . Se pune la racit si intre timp se bate frisca . In compozitia racita se adauga zaharul vanilat si jumatate din frisca batuta . Se toarna peste blatul din tava si se pune la rece . Intre timp se pregatesc fructele , se spala si se indeparteaza samburii . Inrt-o cescuta cu apa fierbinte se dizolva restul de gelatina ( 4 foi) plus 50g zahar .
Fructele se aseaza frumos peste compozitia din tava iar deasupra se toarna incet gelatina indulcita aproape racita (se poate inlocui cu dulceata) . Deasupra se pune " capacul " , se acopera cu folie si se pune la racit . Dupa ce s-a inchegat se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca batuta , ciocolata topita , frunze de menta , fructe , etc .

3 comentarii:

  1. Super reteta, deja imi lasa gura apa... Doar ca nu prea ma descurc cu foile de gelatina, nu am lucrat cu ele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo ! E foarte simplu ! O dizolvi in apa fierbinte si o lasi sa se raceasca putin inainte sa o torni in crema sau frisca batuta , dar nu prea tare pentru ca se incheaga repede si trebuie s-o incalzesti din nou ca sa devina lichida .

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani(cu intarziere :D.Iti multumesc pentru vizita pe blog si n u stiam unde sa iti scriu asa ca m-am gandit sa o fac aici :)M-ai intrebat de tatting si in masura in care ma pricep te ajut su cea mai mare placere(nici eu nu sunt experta dar inca invat).Scrie-mi un mail pe ghemulet00@yahoo.com si vorbim.oricum deja sti jumatate daca ai reusit sa faci un inel(ring) cu naveta(suveicuta)...mai trebuie sa inveti chain-ul si deja le poti combina sa iti iasa modele reusite si spectaculoase...Vorbim pe mail ok?Pupici si...imi pare bine sa te "cunosc" :)

    RăspundețiȘtergere